FAQ

Vanliga frågor

Crafoord Auktioner, Clemenstorget 7, Lund. Länk till karta.
Crafoord Auktioner, Galoppvägen 3, Läktarbyggnaden, Täby Park, Täby. Länk till karta.
Crafoord Auktioner, Boplatsgatan 10, Malmö. Länk till karta.
Crafoord Auktioner i Lund, Stockholm och Malmö har öppet vardagar kl. 13-17 och lördagar kl. 11-14 samt efter överenskommelse.
Vid helger och röda dagar förekommer avvikande öppettider!
Betalning och avhämtning måste ske senast fem bankdagar efter respektive auktion.Önskas transport kan denna beställas via Auctionet. Föremål som inte betalas och eller hämtas i tid belastas med en förseningsavgift om 50 kr per dag och auktionspost.
Vi accepterar svenska och utländska bankkort samt betalning till bankkonto och bankgiro. Kontanter medges ej liksom American Express, Diner’s och liknande kort.
Ett ombud kan hämta ut föremål som tillhör dig under förutsättning att du har verifierat din identitet med Bank-ID via Auctionet eller har skickat in en vidimerad kopia av din legitimation till auktionshuset via mail, samt via mail meddelat auktionshuset att ett ombud ska hämta, namnet på ombudet samt föremålsnummer. Detta måste göras innan hämtning.
Ja, det gör vi. Hemvärdering innebär att vi kommer hem till dig och värderar dina föremål inför t.ex. en avyttring av ett dödsbo eller försäljning av ett helt hem inför en flytt. Det går utmärkt att boka värdering via videolänk. Vi har också med hjälp av betrodd tredje part möjlighet att arrangera röjning och flyttstädning. Ring oss så berättar vi mer!
Våra auktionshus i Lund, Stockholm och Malmö arrangerar gemensamma kvalitetsauktioner där vi bjuder ut föremål av särskilt hög klass. Vi lägger stor vikt vid att presentera varje föremål optimalt i både text och bild. Man kan säga att vi ställer dem på piedestal i ett ojämförligt skyltfönster mot världen. Inlämning pågår kontinuerligt. Välkommen att kontakta oss!
Temaauktioner har blivit något av vårt signum och vi har lång erfarenhet av att sälja samlingar inom en lång rad områden med mycket goda resultat. Tveka inte att höra av dig om du har en samling du funderar på att sälja. Våra värderingsmän i Lund, Malmö och Stockholm har en bred kompetens men också personliga specialområden inom många olika avdelningar. Kontakta oss gärna för en diskussion!
Alla våra auktionshus säljer gärna böcker. Det går utmärkt att maila oss för en värdering eller kom förbi under våra öppettider, vardagar 13-17 och lördagar 11-14.
Crafoord Auktioner i Lund är en av få aktörer i landet som arrangerar renodlade bokauktioner tack vare vår erfarne expert Torgny Schunnesson. Torgny är tillgänglig för värdering och inlämning av böcker, autografer, fotografier, dokument och handskrifter över hela landet och nås på telefon 0705-844817.
LUND & MALMÖ: Försäljningsprovisionen är 20 % på det klubbade beloppet för försäljning på onlineauktion samt en fast avgift om 80 kr per auktionsnummer. Vid försäljning av föremål av guld och platina är försäljningsprovisionen 10% på klubbat pris samt slagavgift 50 kr per auktionsnummer. Priser inkl. moms.
STOCKHOLM: Försäljningsprovisionen är 18% på det klubbade beloppet samt en fotoavgift om 100 kr per auktionsnummer. Vid försäljning av föremål av guld och platina är försäljningsprovisionen 10% på klubbat pris samt fotoavgift 100 kr per auktionsnummer.
Redovisning och utbetalning sker inom 20 bankdagar efter auktionen under förutsättning att full betalning erhållits från köparen och reklamation eller ångerrätt ej skett.
Om ett föremål inte säljs efter första auktionsomgången publiceras det automatiskt på nytt. Detta kan ske upp till totalt tre omgångar. Ej sålda föremål skall hämtas av säljaren senast sju kalenderdagar efter den tredje auktionsomgångens slut.