Petri Heinonen ny VD på Crafoord Auktioner i Lund

Petri Heinonen ny VD på Crafoord Auktioner i Lund
2017-06-09 Daniela Bergek

Crafoord Auktioner har nyligen rekryterat Petri Heinonen som ny verkställande direktör.

Petri kommer närmast från Stockholms Auktionsverk i Malmö där han arbetat som värderingsman och filialchef under drygt 20 år. Innan tiden på Stockholms Auktionsverk arbetade Petri på Bukowskis i Malmö där han började 1989.

Petri, boende i Lund, är en av Sveriges Handelskammare förordnad värderingsman och medverkar även i Antik & Auktion samt Allers frågespalter med främst möbler och konsthantverk som expertområde.

”Petri är naturligtvis litet av en drömrekrytering för Crafoord Auktioner”kommenterar Niklas Söderholm, grundare av Auctionet.com och styrelseordförande i Crafoord Auktioner. ”Han kommer bidra med omfattande kunskap och ett stort engagemang och är dessutom en välkänd och omtyckt person i branschen så vi ser mycket fram emot att få honom ombord” avslutar Niklas.

”Crafoord Auktioner är ett av Sveriges mest kända auktionshus och jag ser mycket fram emot att tillsammans med de duktiga personer som arbetar på Crafoord idag vara med och skapa nästa kapitel i Crafoord Auktioners historia” säger Petri. Med Auctionet.com som ägare kan vi även dra nytta av den stora kunskap som finns hos dem gällande auktioner på nätet, där jag ser vår främsta potential” menar Petri.